Je hebt of kent vast wel iemand die het ooit heeft meegemaakt. Je koopt een bank, een tafel of een ander groot meubelstuk. Het is een prachtig meubel, maar er is alleen één probleem. Het meubelstuk past met geen mogelijkheid in de auto. Het past wel als de kofferbak bijvoorbeeld open blijft staan of als het meubel een stukje uit het raam steekt. Maar mag dat allemaal wel? En hoe kun je het beste spullen met een auto vervoeren? Transporting Wheels heeft het voor je uitgezocht. Lees snel verder!

Zware spullen

Het is niet zo vreemd dat de spullen die je wilt vervoeren in je auto naast het feit dat ze groot zijn, ook enorm zwaar zijn. Het is allereerst belangrijk dat deze zware spullen veilig in je auto zitten. Zet de spullen daarom altijd goed vast, zodat ze niet door de auto heen gaan rollen of gaan verschuiven. De meubels mogen niet wiebelen, want dat verstoord de concentratie van de autobestuurder. Daarnaast mogen de meubels ook niet het zicht van de bestuurder wegnemen. Een auto mag vele gewicht vervoeren, maar het mag absoluut niet het laadvermogen van de auto overschrijden. Het laadvermogen van de auto is eenvoudig in het informatieboekje of op het internet te vinden.

Uitstekende voorwerpen

Sommige spullen steken een beetje uit tijdens het vervoeren. Dit is toegestaan als het uitstekende voorwerp korter dan een meter is en aan de achterkant van de auto uitsteekt. Het is niet toegestaan om voorwerpen aan de zijkant van de auto uit te laten steken.