Met een verkoopcijfer van meer dan 700.000 per jaar in de VS alleen al is de Ford F150 niet alleen de best verkochte pick-up, maar zelfs de best verkochte auto van het land. Vanaf het moment dat de auto in 1979 aan de Ford F-Serie werd toegevoegd (De andere auto’s zijn vanwege de populariteit van de F-150 inmiddels niet meer in productie.) Maar waarom is de F-150 zo’n goed verkochte auto?

  1. Wat de F-150 de best verkochte pick-up maakt

Er zijn meer pickups dat de F-150, maar toch is het de F-150 die alle anderen achter zich weet te laten. Hoe komt dit? Allereerst is het de reputatie van de F-150. Toen de F-150 eind jaren ‘70 werd uitgebracht werd er al op de schouders van bijna 40 jaar F-Serie gebouwd, en die expertise en reputatie kwam dus ook aan de F-150 toe. De F-150 heeft er alles aan gedaan om de eer van de F-Serie hoog te houden, en dat merk je: de F-150 is een uitzonderlijk degelijke auto, zelfs voor een pick-up. Als je in de VS bent zal het je ook opvallen dat je nog weleens een eerste generatie F-150 rond zal zien rijden: die doen het na 40 jaar werk namelijk nog uitstekend.

  1. Hoe kom je in Nederland aan een F-150

Gezien de Amerikaanse verkoopcijfers zou je verwachten dat Ford de F-150 ook wel in Nederland zou verkopen, maar dat is helaas niet het geval. Waarom Ford deze keuze heeft gemaakt weten wij ook niet, maar als Ford de F-150 niet naar ons wil brengen komen wij de F-150 wel halen, toch? Als je een auto wil importeren is het wel belangrijk dat je je bewust bent van alle haken en ogen die daarbij komen kijken. Daarom is het aan te raden niet zelf aan de slag te gaan, maar de hulp van een importeur als Lans Auto in te roepen. Zij hebben decennia ervaring met de import van Amerikaanse auto’s en weten alle valkuilen wel te vermijden.