Een treeplank voor je auto is natuurlijk ontzettend makkelijk. Met name wanneer je een wat hogere auto hebt, kan het je helpen om een stuk gemakkelijker in te kunnen stappen. Deze treeplank zorgt er namelijk voor, dat je niet direct een enorme stap hoeft te zetten, maar dat je als het ware een tussenstap kunt zetten. Met name in een wat wat grotere auto, zoals een SUV of een bus is een treeplank op maat de perfecte oplossing. Toch zijn er naast deze voordelen nog tal van andere voordelen waarom een treeplank ook voor jou een echte aanrader is. 

Wat is een Treeplank?

Alvorens we verder gaan met de verdere voordelen van een treeplank, is het goed eerst wat verder in te gaan op wat een treeplank nu eigenlijk is. Een treeplank is een plank die als het ware wordt bevestigd aan de onderkant van het voertuig. Deze treeplank heeft als functie dat het in en uitstappen een stuk makkelijker gaat, maar ook dat je wanneer je met vieze voeten te auto in wilt stappen, eerst je schoenen uit kunt kloppen. Daarnaast zorgt het ook voor een stuk extra bescherming tegen met name opspattende steentjes tijdens het rijden. Kortom, ideaal dus! Wil jij weten welke voordelen zo’n treeplank nog mee heeft, lees dan snel verder!

De voordelen van een treeplank

Dat een treeplank makkelijk is om zo een stuk beter in je auto, bus of ander voertuig te kunnen stappen, dat moge duidelijk zijn. Toch zijn er nog tal van andere voordelen te bedenken, waarom een treeplank op maat een absolute aanrader is voor ieder voertuig. Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat je auto veel minder snel kan beschadigen. Het maakt namelijk niet veel uit of je nu veel achteraf rijdt of met name op de normale weg. In beide gevallen heb je namelijk regelmatig te maken met allerlei opspattende steentjes tijdens het rijden. Deze steentjes komen normaal gesproken tegen de zijkant van je auto, waardoor de laklaag beschadigd raakt. Met een treeplank is dit dus niet het geval.

Hoe kies je de juiste treeplank?

Het kiezen van de juiste treeplank is ontzettend belangrijk. Vooral wanneer je er veel gebruik van maakt, is het raadzaam te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig product. Je zult namelijk al snel merken, dat wanneer je dit niet doet, je hier later spijt van zult krijgen. Overigens is het natuurlijk ook vele malen mooier om te kiezen voor een treeplank die past bij de stijl van je auto. Kortom, tal van redenen te bedenken waarom jij zou moeten kiezen voor een treeplank op maat. Je wilt immers wel dat je auto z’n sportieve look blijft houden zoals je dit gewend bent. 

Zelf monteren of laten doen?

Ben je zelf handig, dan kun je er ook voor kiezen de treeplank zelf te bevestigen. Toch is het raadzaam dit altijd te laten doen door een specialist. Je zit er immers niet op te wachten, dat je je treeplank om wat voor reden dan ook niet goed hebt bevestigd, waardoor hij uiteindelijk misschien zelfs wel losraakt tijdens het rijden. Probeer dit dus ten alle tijde te voorkomen en zorg ervoor dat je de montage laat uitvoeren door bij voorkeur een vakgarage.