Heb jij ook zo’n vervelende kras op je auto, treur niet! Hier zijn een aantal tips om je uit de brand te helpen. Natuurlijk kun je je auto wegbrengen naar de garage, maar daar zitten vaak veel onnodige kosten aan verbonden. Je kunt zelf krasjes op je auto verwijderen voor een klein bedrag. Lees snel verder en ontdek hoe!

Krasjes op je auto verwijderen is eenvoudiger dan je dacht!

Voordat je begint met het verwijderen van krasjes op je auto is het verstandig om na te gaan hoe diep de kras is. Je autolak bestaat namelijk uit verschillende lagen. De bovenste laag bestaat uit blanke of transparante lak en is eenvoudig te repareren. De tweede laag bestaat uit kleur en bepaalt dus de kleur en het uiterlijk van je auto. De derde laag is de grondlaag en deze is meestal wit of grijs van kleur. De onderste laag is metaal en kun je zien als het frame van je auto.

Oppervlakkige krassen

Oppervlakkige krassen zijn erg simpel zelf op te lossen. Ga langs bij een automaterialen winkel en kies voor een krasverwijderaar of polijstmiddel. Vraag de specialist in de winkel voor wat extra advies, en je auto ziet er weer tiptop uit in no time! Als je auto slechts een schaafplekje heeft, kies dan voor een lakstift. Ook hiervoor kun je bovenstaande middelen gebruiken. Doe een beetje van de krasverwijderaar of polijstmiddel op de beschadigde plek en poets met in draaiende beweging. Daarnaast kun je kiezen voor een kleur krijtje die de kras minder zal laten opvallen. Een andere mogelijkheid om je lichte krasjes aan te pakken, is je auto regelmatig in de was te zetten. Was zorgt ervoor dat kleine krasjes of oneffenheden opgevuld worden. 

Diepere krassen verwijderen 

Wil je diepe krasjes op je auto verwijderen, en is de witte of grijze kleur zichtbaar? Dan zijn er twee manieren om dit op te lossen. Koop een kleurkrijtje en vul je kras op wanneer hij in de zon staat. Hierdoor smelt het krijt eenvoudig en vult hij zonder moeite je diepe kras op. De kleurkrijtjes zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood. Dit betekent dat wanneer je autolak een andere kleur is dat je er nog met een lakstift overheen kunt gaan. Lakstiften zijn tevens de tweede manier om een diepe kras te verwijderen uit je autolak. Een lakstift lijkt een beetje op een potje nagellak en is te verkrijgen bij je dealer, garage of automaterialenzaak. Voordat je aan de slag gaat met je lakstift is het belangrijk om de kras goed schoon te maken en ervoor te zorgen dat er niet te veel was of wax op je auto zit. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je lak minder goed pakt. Wees voorzichtig met het aanbrengen van de lak. De laag die je met het kwastje aanbrengt is namelijk erg dik. Zorg er dus voor dat je het kwastje een beetje afdoet aan de rand van het potje zodat je een lichte laag kan aanbrengen. Ook is het mogelijk om een tandenstoker te gebruiken om secuurder te werk te gaan. Laat vervolgens je verf goed drogen (ongeveer een etmaal) en ga vervolgens met je krasverwijderaar of polijstmiddel eroverheen om het glad te maken!