Er zijn veel motorrijders met een cafe racer die niet zeker weten waar ze moeten beginnen bij het kopen van cafe racer bike onderdelen. Ze hebben verschillende motorzaken afgezocht, en uiteindelijk onderdelen gevonden die voor een prima prijs worden aangeboden. Maar wanneer ze proberen naar de winkel te gaan, lopen ze tegen een paar problemen aan. Het eerste is het gebrek aan variatie. Degene die ze online hebben gevonden met dat mooie kleurtje hebben ze niet. Het andere probleem is de voorraad. De tweede keuze is niet op voorraad in de winkel. Om dit soort problemen te voorkomen, kan je de onderdelen het beste online bestellen of vooraf de winkel bellen. 

Standaard componenten k100

Als u op zoek bent naar een bmw k100 cafe racer bike, moet u aandacht besteden aan de onderdelen van de bmw k100 cafe racer. Een goede bmw k100 cafe racer bestaat uit een paar standaard componenten: de motor, transmissie, en een versnellingsbak. De motor en transmissie komen in uitvoeringen van verschillende cilinders, terwijl de versnellingsbak uit verschillende overbrengingsverhoudingen en diverse poelies kan bestaan. Sommige onderdelen zoals de koppeling zijn geïntegreerd met de motor. De versnellingsbak moet zwaar genoeg zijn en moet betrouwbaar kunnen schakelen. Dit zorgt voor een soepele overgang tussen versnellingen tijdens de rit op uw nieuwe k100 cafe racer. 

Meer onderdelen tegelijkertijd vervangen

Er zijn tal van redenen waarom u uw bestaande uitlaat voor uw motor moet upgraden. 

Het vervangen van uw uitlaat is niet zo moeilijk, maar wel tijdrovend. Het komt er op neer dat u de carburateurs, de verdeler, de filter en de uitlaat allemaal tegelijk moet vervangen voor de meeste tijdswinst. Dus gaat u DB-killers kopen, dan is het handig om ook even te kijken naar de filter. Als u al deze onderdelen tegelijkertijd besteld, kunt u ook nog eens geld besparen. Sommige winkels bieden namelijk korting aan als je boven een bepaald bedrag komt. Een andere keer is het zo dat winkels geen verzendkosten rekenen als je veel tegelijkertijd bestelt.

Motor stallen in een garage

Als u wilt dat uw special series bmw r100 lang meegaat, is het misschien beter om hem in de garage op te slaan. Als de motor niet in een garage wordt gestald, is mogelijk dat uw cafe racer snel een nieuwe accu of motor nodig heeft. Het kan natuurlijk zijn dat u geen andere opties heeft voor het stallen van de motor dan in de open buitenlucht. Dan moet u er extra voor zorgen dat de motor goed wordt onderhouden. Probeer uw motor zoveel mogelijk droog te maken na een rit in de regen en bezoek ook wat vaker de garage.