Heb je een elektrische auto en wil je daarom een laadpaal aan huis hebben? Dan kom je er al snel achter dat je veel verschillende keuzes hebt. Naarmate er meer elektrische auto’s op de markt zijn verschenen, zijn er immers ook meer modellen van de laadpalen bij gekomen. Dit kan een aankoop niet eenvoudig maken. Daarbij merk je ook dat er veel verschillende professionals zijn die de laadpalen aanbieden. Laadpaal Outlet is een van de professionals waar je altijd een goede keuze kunt maken voor jouw situatie. Maar welke factoren zijn dan van belang? 

Een laadpaal voor iedere situatie 

Een laadpaal aanschaffen voor aan huis kan een goede manier zijn om jouw auto te allen tijde van stroom te kunnen voorzien. De openbare laadpalen in jouw omgeving kunnen immers bezet zijn, waardoor je niet kunt profiteren van de voordelen van elektrisch rijden. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een laadpaal aan huis te zetten. De verschillende modellen kunnen daarom altijd aan jouw situatie aangeschaft worden. Zo zijn er palen voor wanneer je jouw auto niet vaak gebruikt, maar ook voor dagelijks gebruik. Hier een keuze in maken is daarom de eerste stap. 

Snel laden van jouw auto 

Bij het kiezen van een laadpaal moet je goed bekijken wat de snelheid is waarmee deze de accu van de auto op gaat laden. Als je vaak op een dag de auto pakt en daarmee veel over de actieradius van de auto heen gaat, moet je gaan kijken naar een snellader. Deze kan namelijk binnen een korte tijd jouw auto van een volledige accu voorzien. Hiervoor is wel een 3 fasen aansluiting nodig. Als je slechts een keer op een dag heen en weer rijdt naar werk kun je een gewone lader pakken. Hiervoor hoeven geen extra aanpassingen gedaan te worden aan jouw elektriciteitsnetwerk. 

Kijken naar de kabel 

Je kunt bij een laadpaal ook nog onderscheid maken tussen een paal met een geïntegreerde kabel of waarbij je de kabel los in jouw auto legt. De kabel heb je vaak al in jouw bezit om gebruik te maken van een openbare paal. Alleen wil je thuis niet steeds in de weer zijn met deze kabel. In plaats daarvan kan er een kabel aan de paal bevestigd zijn, waardoor je hem alleen nog maar aan de auto hoeft te bevestigen. Zo heb je alles bij de hand en zal het jou niet veel tijd meer gaan kosten om jouw auto van elektriciteit te voorzien. 

Maak jouw keuze vandaag nog 

Door goed te bekijken welke laadpaal je nodig hebt voor jouw auto kun je binnen een korte tijd genieten van de voordelen. Jouw auto staat iedere ochtend voor jou klaar en de kosten kun je gewoon berekenen met de energieleverancier. Je hebt hierdoor altijd een goed overzicht. Weet je nog niet precies waar je naar moet kijken? Je kunt altijd contact opnemen met een professional om meer inzichten te krijgen over de verschillende opties en hoe ze de laadpaal installatie zal verlopen. Een aankoop is snel gedaan.