Binnenkort op wintersport met de auto? Dan is een goede voorbereiding wel zo handig. Veel Nederlanders die de wintersportgebieden opzoeken zijn vaak onvoldoende voorbereid.

Het is daarom slim om van tevoren een lijstje te maken van wat je mee moe moet nemen en waar je allemaal rekening mee moet houden. Zo kun je met een gerust hart vertrekken naar de sneeuw.

Een goede voorbereiding

De meeste wintersporters pakken de auto naar hun favoriete skigebied. Tijdens de rit naar Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk kan je als automobilist geconfronteerd worden met hevige sneeuwval of een glad wegdek. Om onder alle weersomstandigheden veilig op reis te gaan moet je jezelf goed informeren. Het is in ieder geval belangrijk dat je de winterbanden op tijd laat monteren. Vergeet niet dat sneeuwkettingen onmisbaar zijn, zelfs als je al winterbanden hebt. Bij de aanschaf moet je letten op de juiste maat. Het is tevens aan te raden om een antislipcursus te volgen. Op deze cursus leer je om te gaan met allerlei gevaarlijke situaties.

Wat neem je verder mee? Zorg dat je alles mee hebt voor pech- of noodsituaties: EHBO-doos, gevarendriehoek, veiligheidshesje, pionnen, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof. Bovendien is het voor de winterse weerscondities ook handig om een ijskrabber en een autohoes mee te nemen. Om verzekerd te zijn een veilige auto kun je ook je auto aanbieden voor een wintercheck bij je lokale dealer of autoleasecenter.

Richting de sneeuw met je leaseauto

Hoe zit het eigenlijk als je met je leaseauto op vakantie wilt met je gezin? In de meeste gevallen is dit gewoon mogelijk. Om al je skispullen te vervoeren heb je vaak wat meer ruimte nodig. Veel leasemaatschappijen bieden een passende oplossing. Vergeet niet om na te gaan of hulp bij pech in het buitenland onder de voorwaarden van je leasecontract valt. Neem daarom vooraf contact op met je autoleasecenter om relaxed op wintersport te kunnen gaan.