Tractor

Wil jij gaan beginnen met de theorie trekkerrijbewijs? Dan kun je terecht bij trekkerrijbewijs.nl. Je kunt al met je theorie beginnen als je 15,5 jaar oud bent. Je moet met je praktijkexamen echter wel wachten tot je 16 bent. Als je op de openbare weg wilt rijden met een tractor dan heb je dit trekkerrijbewijs, ook wel rijbewijs T genaamd nodig. Als je alleen op je eigen erf rijdt dan is dat niet nodig maar zodra je je op de openbare weg begeeft, bijvoorbeeld om naar het land te gaan dan is dit verplicht. Dit omdat er veel ongelukken zijn gebeurd met tractoren.

Theorie trekkerrijbewijs

Theorie trekkerrijbewijs halen voor starten met praktijklessen

Om je T rijbewijs te halen moet je ook theorie examen doen. Je moet zelfs dit examen al gehaald hebben voordat je mag beginnen met praktijklessen. Het beste kun je oefenen voor je examen. Dit kan via e-learning maar je kunt ook een klassikale cursus volgen. Deze kun je beiden via trekkerrijbewijs.nl volgen. De klassikale cursus wordt gegeven op een aantal locaties. Het examen wordt afgenomen door het CBR. Op zich is de stof ook goed te doen door middel van e-learning maar als je het zelf studeren wat lastiger vind, kan een cursus wel uitkomst bieden. De stof wordt dan verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt. Hiervoor kun je echter het beste wel nog het e-learning pakket aanschaffen om ook naast de cursus nog zelf te kunnen oefenen.

Logo trekkerrijbewijs.nl

Meer informatie

Wil jij ook je trekkerrijbewijs halen en alvast starten met de theorie? Meld je dan aan op trekkerijbewijs.nl. Op de website vind je ook alle informatie en tarieven. Heb je nog vragen dan kun je ook altijd even telefonisch contact opnemen of een mailtje sturen. De medewerkers helpen geven je graag meer informatie.