Heb je jouw motorrijbewijs gehaald en wil je op een motor rijden? Dan heb je speciale motokleding nodig! Sterker nog, je bent zelfs verplicht om het te dragen als je op een motor gaat rijden. Het is vooral een veiligheidsmaatregel voor jezelf, want je bent goed beschermd wanneer je uitglijdt of valt. Motorkleding is anders dan normale kleding, maar het kan wel net zo modieus zijn! Het grote verschil zit in het feit dat motorkleding voorzien is van CE-gekeurde impactbescherming en van slijtvaste materialen is gemaakt. Lees snel verder als je meer wilt weten over motorkleding.

Ga voor een outfit die bij je past

Met motokleding kun je jezelf een bepaalde look aanmeten. Motorkleding heb je in verschillende maten, vormen en kleuren. Je kunt zelfs een stoer leder jack aanschaffen terwijl het kledingstuk wel voldoende bescherming biedt als er iets mis gaat. Je kunt ook mooie motorbroeken en handschoenen aanschaffen en natuurlijk ben je ook verplicht om een mooie en goede helm te kopen. Je kunt volop combineren, want je hebt enorm veel keuze als je gaat winkelen. De meeste mensen beginnen met het aanschaf van een motorjas en breiden vanaf dat moment de garderobe met motorkleding verder uit.

Motokleding zorgt voor optimale beveiliging

Motokleding is verplicht, want het zorgt ervoor dat je voldoende beschermd bent wanneer je op een motor rijdt. Het kan natuurlijk altijd een keertje mis gaan en je wilt geen verwondingen oplopen als je een keer valt of uitglijdt. Het is dan wel belangrijk om motorkleding met CE-level 1 of 2 aan te schaffen. CE-level 2 biedt logischerwijs meer bescherming van CE-level 1. CE-gekeurde impactbescherming wordt op bepaalde delen van de kleding toegepast. Denk aan vooral aan de schouders en de ellebogen die het zwaar te verduren krijgen als je valt. 

Motokleding kopen? Voldoende keuze!

Als eerste koop je een mooie en geschikte motorjas met CE-level 1 of 2 en vanuit daar ga je jouw outfit verder samenstellen. Kies een mooie bijpassende motorbroek en goede schoenen. Schoenen zijn heel belangrijk, omdat je wel optimaal beschermd wil zijn tegen de hete onderdelen van een motor. Je wilt geen brandwonden als je een keer per ongeluk je voet verkeerd neerzet, maar die kans is wel aanwezig. Daarnaast ben je ook verplicht om motorhandschoenen en een helm te kopen. En natuurlijk te dragen wanneer je op de motor stapt.

Accessoires maken jouw outfit compleet!

Motokleding moet vooral functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Gelukkig heb je volop keuze uit verschillende soorten kledingstukken als je gaat shoppen. Wees jezelf er wel van bewust dat comfort en functionaliteit altijd op de eerste plek komt. Dan kun je met een goed gevoel en ook veilig op een motor stappen. Vooral de CE-gekeurde impactbescherming is belangrijk, want dan ben je goed beschermt als je valt of uitglijdt. En dat kan altijd een keertje gebeuren. Je kunt je outfit verder completen met bepaalde accessoires. Denk dan aan regenkledij voor in de natte maanden, een warme motor sjaal of een helmmuts.