bidonhouders

Wanneer je lange afstanden gaat fietsen dan moet je natuurlijk ook drinken meenemen. Je moet namelijk goed hydrateren tijdens het sporten. Vaak wanneer je gaat fietsen is het ook mooi weer dus dan is voldoende water drinken ook zeer belangrijk. Een hele rugzak meenemen tijdens het fietsen is natuurlijk ook niet handig dus daarom kun je het drinken in bidons doen en deze weer in bidonhouders plaatsen. Dit is ideaal natuurlijk. Zo zit je en niet met het gewicht van het drinken op je rug en hoef je ook geen rugzak om. De bidons zul je altijd binnen handbereik hebben dus kun je ook tijdens het fietsen gemakkelijk de bidon pakken en een slokje drinken.

bidonhouders

Tour de France

Als je kijkt naar de Tour de France bijvoorbeeld zie je letterlijk dat alle fietsers bidonhouders op de fiets hebben. Zij moeten natuurlijk de hele dag fietsen dus krijgen de bidons van hun team auto geleverd aangezien ze niet vijf bidons op de fiets kunnen meenemen. Ook zie je dat ze tijdens het fietsen eten. Ze hebben natuurlijk ook de hele dag door energie nodig willen ze de tour kunnen fietsen. Eten en drinken tijdens het fietsen is dus van groot belang en moet ook niet onderschat worden.

Soorten houders

Als je gaat kijken naar bidonhouders zul je zien dat er veel verschillende opties zijn. Daarom is het verstandig om een bidon samen te kopen met de houder. Zo weet je zeker dat de bidon past en kun je hem tijdens het fietsen ook niet verliezen. Dit zal natuurlijk erg zonde zijn wanneer je de bidon verliest. Dan heb je niet alleen geen drinken meer maar moet je ook een nieuwe bidon kopen voor je volgende fietsavontuur. Dat kost natuurlijk weer geld en het is zonder om ergens geld aan uit te geven als het voorkomen kan worden.