Vandaag de dag worden er in super veel verschillende bedrijven machines ingezet. Dit is natuurlijk handig, omdat machines werk een stuk minder zwaar en ingewikkeld kunnen maken. Computers, printers, telefoons, zijn allemaal machines die worden ingezet in een werksfeer en een private sfeer. Maar ook ander soort machines worden gebruikt binnen bedrijven. Denk aan onder andere heftrucks, palletmovers, tractoren, de opties zijn eindeloos. Er zijn nu zelfs machines die niet meer bestuurd hoeven te worden door mensen, maar die zelfstandig kunnen rijden door ruimtes en zelf kunnen werken. Deze machines worden ook wel agv genoemd. Dit staat voor automatisch geleide voertuigen.

Wat zijn automatisch geleide voertuigen?

Automatisch geleide voertuigen automatiseren niet alleen transport in bijvoorbeeld magazijnen en distributie, maar optimaliseren het interne transport ook. De onbemande voertuigen bewegen zelfstandig door en ruimte, door de hulp van innovatieve navigatietechnieken. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat een agv een soort mobiele computer is die enkel is geprogrammeerd om een specifieke taak uit te voeren. Bijvoorbeeld om materialen te vervoeren van de ene naar de andere plek. Deze voertuigen creëren een veilige manier van interne transportatie en verhogen de winstgevendheid van het bedrijf door zijn efficiëntie. Dit maakt het transporteren van materialen een stuk minder tijdrovend.

AGV’s creëren een veiligere werkomgeving

Er zijn verschillende redenen waardoor agv’s voor een veiligere werkomgeving zorgen. Allereerst zijn de machines natuurlijk onbemand. Als er dan een keer toch iets mis gaat, dan raken er geen mensen bij gewond. Ten tweede zijn de machines zo goed gecontroleerd, dat zij aan de hoogste veiligheidseisen voldoen en niet gevaarlijk zijn. De kans op ongelukken en schade is zeer klein. Ook zijn de machines flexibel en kunnen zij op elkaar worden afgestemd. Dit maakt de kans op ongelukken nog kleiner. Er zitten dus meerdere voordelen aan het gebruiken van automatisch geleide voertuigen.