Door een ongeval in het verkeer of een kleine aanrijding kan je auto schade oplopen aan de bumper. In het geval van een beschadiging aan de bumper is het heel goed mogelijk om dit voordelig te laten oplossen. Het is onjuist om te denken dat je direct de hele auto opnieuw moet laten spuiten zodat de deuk en kras niet meer zichtbaar zijn. Er is ook een methode waarbij je ook alleen op de plek van de bumperbeschadiging kunt spuiten.

Wat is een bumperbeschadiging? Hierbij gaat het om een deuk in de bumper met een doorsnede van maximaal 15 centimeter waarbij ook de lak beschadigd is. Je hoeft je auto niet lang te missen om deze schade te laten herstellen. Binnen een dag kun je alweer rondrijden in een herstelde auto.

Snel en betaalbaar herstel van je bumperbeschadiging

Hoe gaat het herstel van een bumperbeschadiging precies in zijn werk? Het begint met het bepalen van de deuk en de kras. Alleen de plek van de deuk wordt hersteld en opnieuw gespoten. Deze methode wordt ook wel spotrepair genoemd. Hierbij wordt eerste de deuk in de bumper hersteld, daarna  wordt de plek geschuurd en een nieuwe grond- en laklaag aangebracht. De volgende stap is het oppoetsen van de plek waar de schade heeft gezeten. Daarna is er niets meer van de schade te zien en heb je dus flink kunnen besparen door te kiezen voor de spotrepair. Zo makkelijk is het laten maken van een deuk in je bumper. Het gebeurt niet alleen snel, maar ook betaalbaar en je profiteer van veel kwaliteit.