Bakfiets

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tweede auto te vervangen door een Vogue bakfiets van Fietsunie. En dat is niet zo gek: een bakfiets is niet alleen goedkoper in aanschaf en onderhoud, maar ook nog eens veel milieuvriendelijker. In dit artikel wordt besproken waarom bakfietsen steeds populairder worden als vervanging voor een tweede auto.

Allereerst is een bakfiets natuurlijk veel goedkoper dan een tweede auto. Waar een tweede auto al snel duizenden euro’s kost, kun je al voor enkele honderden euro’s een tweedehands bakfiets op de kop tikken. Ook het onderhoud van een bakfiets is relatief goedkoop: geen dure reparaties en geen hoge brandstofkosten.

Er zijn meer voordelen aan het vervangen van een tweede auto door een bakfiets. Zo is een bakfiets veel milieuvriendelijker. Je stoot geen schadelijke stoffen uit en je draagt bij aan een beter milieu. Bovendien zorgt een bakfiets ervoor dat je meer beweegt: je bent buiten, je trapt zelf en je krijgt dus meer lichaamsbeweging. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook nog eens leuk!

Een ander voordeel van een bakfiets is dat je makkelijker door de stad kunt manoeuvreren. Geen gedoe meer met inparkeren of files: met een bakfiets kun je overal naartoe. Daarnaast is een bakfiets vaak handiger voor het vervoeren van boodschappen of kinderen. 

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het vervangen van een tweede auto door een bakfiets. Zo is een bakfiets minder snel dan een auto en ben je dus langer onderweg. Ook is een bakfiets minder comfortabel bij slecht weer. Met de juiste kleding en accessoires, zoals een elektrische fiets ombouwset, is ook dat prima op te lossen.