auto accessoires

Spullen vervoeren

Als je een keer wat meer spullen wilt of moet vervoeren dan in je auto past, dan is een aanhanger gebruiken de oplossing.

Maar wat als je auto nou geen trekhaak heeft? Dan wordt het lastig. Je kunt elke keer een auto lenen van familie of vrienden die wel een trekhaak heeft. Maar misschien beslis je op een gegeven moment wel om toch zelf een auto met trekhaak te kopen.

Het is dan verstandig om op een aantal zaken te letten. Hieronder geven we hierover een aantal tips.

auto accessoires

Kenteken auto moet goed zichtbaar zijn en blijven

Als je naar een auto gaat kijken, bekijk dan even of de trekhaak niet het nummerbord van de auto uit het zicht houd. Met andere woorden, kun je de volledige nummerplaat nog goed lezen en zien ondanks de trekhaak. Zo niet, dan is deze dus niet goed gemonteerd. Als je met deze auto de weg op gaat loop je het risico een boete te krijgen van de politie.

Check de trekhaak kop

Controleer even goed of de trekhaak kop, of trekhaak knobbel nog in goede staat is. Als deze namelijk slijtage laat zien dan bestaat de kans dat de aanhanger of trailer die je er op bevestigd er weer af kan schieten. En dat wil je natuurlijk niet in het drukken verkeer. Stel je voor wat er dan allemaal kan gebeuren.

Check de bevestiging

Controleer ook of de trekhaak goed bevestigd is aan de auto qua bevestigingspunten. Zie je scheuren of barsten of missen er wellicht zelfs bouten en moeren? Dan is het niet verstandig hiermee de weg op te gaan en er een aanhanger achter te hangen.

Dop trekhaak

Kijk ook even of er een dop trekhaak bij de auto aanwezig is. Deze dop kun je op de trekhaak doen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er vet in je kleding komt. Veel koppelstukken van aanhangers worden namelijk voorzien van vet en dat komt dan ook op de trekhaak knobbel. Als je de aanhanger dan afkoppelt en de trekhaak vrij komt, dan kun je na er tegen aan te komen met je kleding lelijke vet plekken krijgen.