De Volkswagen Golf is het meest verkochte model van de Volkswagen. In het jaar 2007 rolde in Wolfsburg het 25 miljoenste exemplaar van de band. Daarmee is het ook meteen de meest verkochte auto. De Toyota Corolla, De Ford F-150, de Volkswagen Kever en de VW Passat volgen op respectabele afstand.

Ook beschikbaar op aardgas

De Volkswagen Golf is leverbaar in een 3 of 5-deurs hatchback, als stationwagon, cabrio en SUV. De auto hebt u tegenwoordig in uitvoeringen op diesel, benzine, als plug-in hybrid electric vehicle, als elektrisch aangedreven auto en op aardgas. De Golf is voor Volkswagen in financieel opzicht de belangrijkste auto. De compacte middenklasser had steeds te maken met fikse concurrentie met onder meer de Opel Astra, de Ford Focus, de Renault Megane en de Audi A3. Steeds echter rekende de Golf er genadeloos mee af.

De juiste velgen gaan veel langer mee

Een VW Golf is pas compleet met de originele Volkswagen Golf velgen. Dit staat mooier en geeft de auto veel meer uitstraling dan wanneer u kiest voor replica’s. Bovendien maken de originele Volkswagen Golf velgen de auto een stuk veiliger. Zo is het remvermogen van de auto voor een deel afhankelijk van de juiste aansluiting van de velgen. En die aansluiting hebt u met de originele Volkswagen Golf velgen. Bewezen is verder dat de originele velgen veel langer meegaan dan replica’s. Met wel de juiste Volkswagen Golf velgen voorkomt u dat de wielen de binnenkant van de wielkassen raken en krijgt u steeds kloppende kilometers. Bovendien staat het veel beter. Want alleen met de goede Volkswagen Golf velgen kunt u de auto die uitstraling geven die het verdient.

Genoeg redenen dus om vooral niet te bezuinigen op de velgen, iets dat in de praktijk echter nog steeds vaak gebeurt. Laat het veiligheidsaspect dan een reden zijn dit voortaan achterwege te laten.