27Toen ik kerstcadeautjes aan het uitzoeken was kreeg ik ineens een ongelooflijk goed idee, namelijk een foto van mijn broers en mijzelf af te laten drukken op plexiglas, een ultiem presentje voor mijn ouders. De zoektocht naar de mogelijkheden die hiervoor bestonden, bracht me naar de website foto.hema.nl, een die ik alle lezers van harte kan aanbevelen, ook voor andersoortige opdrachten overigens.

Ongekende mogelijkheden

22Want wat kun je er allemaal nog meer? Heel veel, zo blijkt maar. Natuurlijk kun je er al je foto’s los of in boeken laten afdrukken, of op telefoonhoesjes, bekers of canvas. Maar er is nog méér, en dit maakt het voor een blog over mobiele telefonie wel interessant. De Hema geeft je namelijk de mogelijkheid alle foto’s uit je telefoon en van sociale media af te drukken.

Hiertoe heeft zij een speciale app ontwikkeld die het heel gemakkelijk maakt alle foto’s te uploaden. Zo kun je door je eigen fotoboek scrollen, maar ook kun je foto’s van je Instagram of Facebook importeren. Dat je hierbij van leuke extra’s gebruik kunt maken, snap je natuurlijk wel. Zo kun je alle Instagram foto’s precies zo laten afdrukken als je ze al voorbewerkt hebt, in het typische sepia dat de foto’s zo eigen maakt. Ook kun je ze als kleine vierkantjes afdrukken, of je kunt ze natuurlijk uitrekken en vergroten als dat is wat je wilt. De commentaren en likes die op Facebook op je foto’s zijn gegeven kun je ook gewoon laten afdrukken, en dat geeft het net dat interactieve tintje – maar dan gewoon op papier!

11Ik vond de ontdekking van de app heel bijzonder en kan het eenieder aanraden deze ook te installeren, kijk gewoon eens naar de mogelijkheden die er allemaal zijn. Voor de computerversie ga je natuurlijk alsnog naar de website foto.hema.nl, tevens een echte aanrader!