Wanneer je zelf een eigen rijschool wilt starten, is het belangrijk om een goede verzekering hiervoor aan te schaffen. Er zijn verschillende dingen die je nodig hebt om een eigen rijschool te kunnen openen. Zo zal je je ten eerste moeten inschrijven bij de kvk, en daarnaast heb je natuurlijk les auto’s nodig. Deze les auto’s kun je aanschaffen, maar ook is er de mogelijkheid om deze te leasen. Of je de auto’s nou koopt of leased, het is belangrijk om een goede verzekering te hebben. Zo weet jij zeker dat mocht er iets gebeuren met de auto tijdens de rijlessen, dat je de schade vergoed krijgt. Daarom is het belangrijk om een lesauto te verzekeren.

Verschillende soorten verzekeringen

Als je als rijschool zo min mogelijk geld kwijt wilt zijn aan je auto verzekering, dan kun je kiezen voor een rijschool wa verzekering. Bij deze wa verzekering zal alleen de schade worden gedekt die u met uw auto veroorzaakt, en waar u voor aansprakelijk bent. Op het moment dat er schade aan het voertuig, aan uzelf, of aan goederen wordt gedaan, zal dit niet onder de WA verzekering vallen. Ben je liever iets beter verzekerd? Kies dan voor een verzekering met een beperkt cascodekking. Dit wordt ook wel de WA + verzekering genoemd. Hierbij ben je verzekerd niet alleen voor de schade die je bij een ander veroorzaakt, maar ook bij schade aan je eigen auto.

All risk verzekering

Voor de rijschool verzekering kun je ook kiezen voor een all risk dekking, wanneer je het zekere voor het onzekere wilt nemen. Met een all risk verzekering ben je gedekt voor alle schade die je aan anderen toe brengt, diefstal en inbraak, ruitschade, storm en brand schade en ook zal je verzekerd zien voor schade die ontstaat door je eigen toedoen en door vandalisme. Bij een rijschool verzekering is het belangrijk om te kijken hoe oud je auto is en op basis hiervan de juiste verzekering te kiezen.