Theorie trekkerrijbewijs

Rijlessen is voor niemand een pretje en het soms lijkt het of je er een eeuwigheid over doet. Heb je geen zin om een heel jaar te lessen voordat je je rijbewijs hebt, of heb je gewoon heel snel een rijbewijs nodig? Er zijn meerdere dingen waar je rekening mee kan houden als je in hoog tempo je rijbewijs wil halen. Hier lees je er een paar!

Kies de juiste tijd

Begin met lessen in een periode waarin je weinig andere verplichten hebt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan schoolvakanties. Focus je in die periode helemaal op het lessen en alle andere stappen die bij het halen van een rijbewijs horen. Je hebt bijvoorbeeld veel tijd om te leren voor je theorie en je kan veel lessen achter elkaar inplannen. Zo heb je je papiertje in no-time!

Kies een goede rijschool

Het spreekwoord ‘Een goed begin is het halve werk’ bestaat niet voor niets! Als je je prettig voelt bij jouw rij-instructeur gaat het proces van jouw rijbewijs halen een stuk sneller. Je durft dan namelijk sneller vragen te stellen, en als je eens een fout maakt voel je je ook minder opgelaten. Kies dus zeker voor een rijschool met rij-instructeurs waar je het goed mee kunt vinden, zodat de lessen ook nog eens gezellig kunnen zijn!

Spoedcursus

Als je echt niet kan wachten tot je eindelijk zelf kan rijden, is een spoedcursus echt iets voor jou! In ongeveer twee weken les je zo veel mogelijk, om zo snel mogelijk te slagen. Het precieze aantal lessen dat je nodig zal gaan hebben verschilt natuurlijk per persoon. Hou er wel rekening mee dat je niet meer dan 4 uur per dag rijdt, want na 4 uur neemt je concentratie drastisch af. Bij veel rijscholen is een spoedcursus wel een stuk duurder dan het halen je rijbewijs op het regulier tempo. Bij de spoedcursus van Verkeersschool Doen in Tilburg is dat echter niet zo. Bij hen haal je in maar liefst 10 dagen je rijbewijs!