rente hypotheek

Wanneer je een huis gaat kopen in deze tijd, dan heb je een voordeel en een nadeel te pakken. Het nadeel is dat huizen op dit moment erg duur zijn. Het voordeel is echter dat de rente hypotheek ook nog nooit zo laag is geweest. Het is dus een goed moment om te kopen omdat je die hypotheekrente best lang vast kunt zetten en dat is uiteindelijk heel gunstig. 

Wat is hypotheekrente?

Over een lening betaal je rente. Dat is eigenlijk altijd wel zo. Als je leent van de bank, dan moet je rente betalen. Leent de bank van jou, bijvoorbeeld in de vorm van een spaarrekening? Dan krijg jij rente. Bij een hypotheek is dat niet anders. Over een hypotheek betaal je rente. Deze rente betaal je op maandelijkse basis. In principe is de hypotheekrente dus wat je vaste lasten bepaalt. Wanneer de rente laag is dan betekent dit dat jouw vaste lasten gedurende de rest van de periode dat de rente loopt, laag zullen zijn. Dat is waarom zoveel mensen juist nu willen kopen, omdat de rente zo laag is. Ook al zijn de huizen duur, dan nog kun je het eruit halen in sommige gevallen. 

rente hypotheek

Dure huizen

De huizenprijzen liegen er echter niet om. Je hypotheekrente kan nog wel laag zijn maar de huizenmarkt zit volledig vast en we betalen gemiddeld 50.000 euro boven de waarde bij de aankoop van een huis. 

rente hypotheek