De Dashboard camera  is tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken van de Nederlandse wegen. Steeds vaker schaffen consumenten dit apparaat aan. We noemen ze ook wel dashcams of gewoon autocamera’s. Je bevestigt deze apparaten bij voorkeur op de voorruit van je auto en de autorit wordt in Full HD opgenomen. Vrijwel alles wat je tijdens de autorit zelf ziet, wordt opgenomen en opgeslagen. Zodoende kun je achteraf altijd de beelden terugzien. Handig voor jezelf, de politie en de verzekeraar. Waarom leggen we je hieronder uit. Wilt u een dashcam kopen? Klik dan hier .

 

Ongeval

Indien je betrokken raakt bij een ongeval, dan kan een dashboard camera uitkomst bieden. Ongeacht wie de schuldige is heb je goed bewijsmateriaal voorhanden. Verzekeraars zien daarom ook erg graag dat bestuurders een autocamera installeren in hun auto. Is de tegenpartij schuldig maar komen jullie er samen niet uit? Dan kun je de beelden overhandigen aan de politie. Op basis daarvan kunnen ze een oordeel vellen. Steeds vaker bieden verzekeraars een flinke korting aan indien bestuurders altijd met de dashboard camera aan rijden.

 

Misdrijf

Niet alleen in het geval van schade of, erger nog, dood of letsel door een ongeval kan de camera een uitkomst bieden. Ook in het geval van een misdrijf hebben dergelijke camera’s al vaak aangetoond wel degelijk van grote waarde te zijn (voor zowel de betrokkene als voor de rechterlijke macht en de verzekeraar). De dashcam neemt alles op. Dus ook bijvoorbeeld agressie in het verkeer en zelfs vandalisme aan je eigen auto of een inbraak. Dat laatste kan alleen als de dashcam beschikt over een z.g. detection motion functie. Met deze functie kun je je auto onbeheerd achterlaten en de camera begint met opnemen zodra er een beweging wordt gedetecteerd. Kies bij voorkeur voor dit type autocamera! Ook al zijn die meestal net iets duurder dan varianten die deze functie niet hebben.